28 червня 2023, 12:14, Рейдерство

Росіяни пришвидшили розкрадання українського зерна в Маріуполі

Російські окупанти змінили так зване керівництво маріупольського порту, замість колаборанта призначивши росіянина, що дозволило пришвидшити незаконне вивезення українського зерна. Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він зазначив, що тепер росіяни розкрадають українське зерно майже не ховаючись. Радник міського голови додав, якщо росіяни цього разу зможуть досягти терміну відвантаження у добу – дві, то наступне судно піде вже з військовим вантажем.

Слід зазначити, що раніше радник мера Маріуполя повідомляв, що судноплавство до міста займає півтори доби, якщо окупанти вирушають з ростова, а розвантаження продовжується більше двох діб. Тоді він називав таку швидкість дуже повільною, зазначаючи, що окупантам далеко до повноцінного запуску порту.

Росіяни продовжують красти морем наше зерно. Знову “Междуреченськ” зайшов в Маріупольській порт. Знову привіз бетонні укріплення для фортифікаційних споруд і буде вантажитись нашим зерном. Цього разу мають нахабство майже не ховатись. Засоби ідентифікації вимкнено впритул до акваторії порту. Не дарма від керівництва порту вони прибрали зрадника-маріупольця та офіційно призначили росіянина», — зазначив Петро Андрющенко.

Як писав AgroPolit.com, Україна зможе відновити агросектор після відкриття портів. Також окупанти готують до вивезення 2 тис. т краденого українського зерна з порту Маріуполя.

в