27 червня 2023, 14:33, Ліс

В Україні вирішили побороти сірі схеми на лісах

Державне підприємство «Ліси України» інвестує сотні мільйонів гривень у створення високопродуктивних насаджень. Про це повідомив виконувач обов’язків генерального директора підприємства Юрій Болоховець.

За його словами, на підприємстві вирішили уніфікувати догляд за лісами. Спікер повідомив, що відповідні роботи у 2023 році планують провести на площі близько 100 тис. га.

Юрій Болоховець зазначив, що до появи уніфікованої моделі догляду місцеві керівники на власний розсуд вирішували, хто виконуватиме догляд, а також за яку ціну. За його словами, запровадження чіткого алгоритму зробить неможливими сірі схеми та самодіяльність при формуванні тарифів. На підприємстві розробляють жорсткі рамки для формування тарифів і єдиний перелік послуг.

У молодняках формуємо насадження бажаного складу і густоти. Для насаджень старшого віку досягаємо оптимальної структури майбутнього деревостану, забезпечуємо рівномірне розміщення головної породи по площі. Створюємо умови для правильного формування стовбура і крони. Зменшуючи щільність, сприяємо збільшенню приросту по діаметру. Збільшуємо площу світлового і ґрунтового живлення», — зазначив Юрій Болоховець.

Як писав AgroPolit.comВерховна Рада просить обмежити ввезення російської деревини до інших держав. Також аграрний міністр попросив допомоги в розмінуванні земель у країн G7.

в