27 червня 2023, 13:27, Рейдерство

Україна та Великобританія будуть разом боротися з крадіжками зерна з окупованих територій

Україна разом із Великою Британією почали співпрацювати для відслідковування краденого зерна, яке російські військові крадуть з окупованих територій. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Зазначену співпрацю під час зустрічі обговорили перший заступник аграрного міністра України Тарас Висоцький та держміністр у Міністерстві навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Великої Британії Марк Спенсер.

Крім стеження за зерном, яке викрадають з України російські окупанти, сторони обговорили питання моніторингу якості ґрунтів, затоплених через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Велика Британія планує допомогти Україні із перевіркою якості ґрунтів на територіях, які вдалося розмінувати.

Підтримку Марк Спенсер висловив не лише українським аграріям, а й усьому народу України. Слід зазначити, що Марк Спенсер раніше пропонував через хімічну ідентифікацію виявляти вкрадене рашистами українське зерно.

Великобританія застосувала санкції до «сумнівних осіб та організацій» з російської федерації, які можуть мати відношення до крадіжки українських зернових. Наприклад, у травні цього року країна застосувала санкції до 24 організацій та осіб, причетних до крадіжок зерна.

Як писав AgroPolit.com, G7 буде боротися боротьби з розкраданням українського зерна. Також за рік війни прямі збитки агропромислового комплексу України від дій російських окупантів досягли позначки у $8,7 млрд. .

в