26 червня 2023, 14:35, Земля

МАГАТЕ направляє місію до України, щоб подолати наслідки підриву Каховської ГЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко та генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі обговорили надання допомоги Україні у подоланні наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

В відомстві наголосили, що досвід МАГАТЕ корисний у довгостроковому відновленні у сферах охорони здоров'я, безпеки продуктів та питної води, здоров'я тварин, управління ґрунтами та водними ресурсами, а також оцінки стану критично важливих об'єктів інфраструктури.

Слід зазначити, що Рафаель Гроссі відвідував Україну 13 червня. Тоді він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським. Під час зустрічі глава МАГАТЕ обговорив питання надання допомоги Україні для подолання наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС.

6 червня окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Внаслідок підриву ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

Сторони підтвердили домовленості щодо направлення в Україну місії для надання допомоги в рамках програми "Місія МАГАТЕ з підтримки та допомоги у Херсонській області". У її рамках планується візит місії до постраждалих районів з метою оцінки невідкладних потреб, а також розробка довгострокового плану дій", — зазначили в Міністерстві енергетики.

Як писав AgroPolit.com, фахівець розповів, чи вистачить українцям овочів та кавунів після знищення рашистами Каховської ГЕС. Також екологічні збитки від знищення Каховської ГЕС становлять $1,5 млрд

в