26 червня 2023, 08:30, Торгівля

Євросоюз та Україна запускають спільну систему класифікації товарів

Кабмін прийняв ухвалу про внесення зміни до класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності для уніфікації з Євросоюзом підходів до класифікації товарів. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

У відомстві підкреслили, що відповідне рішення сприятиме однаковому застосуванню всіма митними органами правил класифікації товарів при прийнятті рішень щодо класифікації товарів згідно з УКТЗЕД та рішень щодо обов’язкової інформації з питань класифікації товарів.

Наразі Держмитслужба має оприлюднити перелік чинних рішень щодо класифікації товарів згідно з Комбінованою номенклатурою Євросоюзу, що передбачені у відповідних актах права Євросоюзу на день прийняття цієї постанови, за умови, що такі рішення не суперечать положенням Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів, та актуалізувати базу не рідше ніж раз на квартал.

Уряд ухвалив постанову Про внесення зміни до Порядку ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, проект якої розробив Мінфін для забезпечення імплементації в українське законодавство положень актів права ЄС щодо обліку підходів до класифікації окремих товарів згідно з Комбінованою номенклатурою ЄС», – зазначили в Міністерстві фінансів.

Як писав AgroPolit.com, війна проти України загострює проблему світового голоду. Також зміни до насіннєвого законодавства набули чинності.

в