23 червня 2023, 14:31, Інвестиції

Україна доєдналася до проєкту зернового терміналу для порту Нігерії

На Конференції з відновлення України між Мінагро і міжнародною компанією Lagos Free Zone підписано меморандум, який стосується проєкту зернового терміналу в Нігерії – порту Леккі. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Підписантом меморандуму від Мінагрополітики став перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Він зазначив, що аграрний сектор України відіграє важливу роль у міжнародній продовольчій безпеці, що особливо важливо в умовах збільшення кількості людей у світі.

Слід зазначити, що глибоководний порт Леккі в Нігерії є першим повністю автоматизованим портом цієї країни. Проєкт реалізує уряд Нігерії та штату Лагос. Його втілюють китайська компанія China Harbour Engineering Company та сінгапурська Tolarams Group.

«Співпраця Мінагрополітики та Lagos Free Zone Company буде спрямована на створення необхідної інфраструктури для забезпечення подальшого безперервного постачання української агропродукції як до Нігерії, так і до всього Африканського континенту. З основною метою — забезпечити продовольчу безпеку у регіонах,  які найбільше цього потребують», — сказав Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, Блінкен та Гутерреш обговорили зерновий шантаж рф. Також Ольга Трофімцева заявила про вихід рф із зернової угоди.

в