23 червня 2023, 09:51, Земля

Допомога дрібним фермерам: ООН дала старт ініціативі з розмінування

Заступник речника Генсека ООН Фархад Гак повідомив про старт в Україні проєкту з очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів, зокрема мін. Про це повідомляє Укрінформ.

Проєкт реалізується Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), а також Швейцарським фондом розмінування.

Фархад Гак повідомив, що мета проєкту полягає у підтримці дрібних аграріїв та сільських родин, найбільше постраждалих від бойових дій. За його словами, програму вже запустили в Харківській області та планують поширити на Херсонщину та Миколаївщину.

Представник ООН додав, що підтримувати планують аграріїв із земельними ділянками до 300 га, а також сільські родини, які вирощують продукти для себе. Ініціатори стверджують, що програма допоможе повернути землі до використання, а також відновити сільськогосподарське виробництво в Україні.

В ООН зазначили, що за минулий рік в Україні виробництво олійних та зернових культур скоротилося на 37%. Зазначимо, що ООН доправила більше 50 вантажівок з гуманітарною допомогою для постраждалих мешканців Херсонської області. За два тижні після того, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, у зону лиха направили 12 автоколон.

Як писав AgroPolit.com, Блінкен та Гутерреш обговорили зерновий шантаж рф. Також Ольга Трофімцева заявила про вихід рф із зернової угоди.

в