22 червня 2023, 18:50, Рослинництво

Україна хоче збільшити виробництво зернових та олійних культур до 150 млн т

В Україні розробили план зростання виробництва олійних та зернових культур до 150 млн т за 10 років. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Відповідну стратегію він презентував в Лондоні на Конференції з відновлення України. Документ передбачає імпортозаміщення, локалізацію та вертикальну інтеграцію українського агросектору.

Перший заступник аграрного міністра підкреслив, що стратегія передбачає відновлення зрошення сільськогосподарських земель, які постраждали через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

За словами Тараса Висоцького, план передбачає і поступове заміщення імпортних продуктів власними на внутрішньому ринку.

Стратегія розвитку агропромислового комплексу України передбачає повну вертикальну інтеграцію із забезпеченням виробництва необхідних матеріально-технічних ресурсів і засобів виробництва. Також зростання виробництва зернових та олійних до 150 млн тонн за 10 років, нарощування внутрішньої переробки та виробництва продукції тваринництва та садівництва. Загальний інвестиційний портфель складає 57 млрд доларів», — розповів Тарас Висоцький.

Як писав Agropolit.com, чере знищення Каховської ГЕС, води вже недостатньо для охолодження Запорізької АЕС. Також через знищення Каховської ГЕС, Японія надала Україні $5 млн допомоги.

в