22 червня 2023, 14:32, Земля

Україна отримала 700 млн грн на розмінування

На розмінування сільськогосподарських земель та інших територій Україна отримала від міжнародних партнерів 700 млн грн. Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Держслужби з надзвичайних ситуацій України полковник служби цивільного захисту Сергій Рева, пише АрміяInform.

«На цей час ми співпрацюємо з понад 30 міжнародними організаціями й фондами, донорами яких є провідні країни світу: США, Канада, Німеччина, Велика Британія, Естонія, Польща. Ми отримали міжнародну допомогу на понад 700 млн грн, серед якої — 11 машин механізованого розмінування, понад 160 пікапів для перевезення особового складу і техніки, більше ніж 600 металодетекторів», – зазначив Сергій Рева.

За його словами, обладнання вже почало працювати на пріоритетних напрямках, де спеціалісти завдяки такій техніці виконують завдання із розмінування. Він додав, що за допомогою наданих машин очищено від небезпечних предметів понад 90 га територій України.

Сергій Рева сказав, що в даний час розмінуванню заважають постійні обстріли військами рф. Спікер зазначив, що таким чином забруднюються території, які вже були очищені. Експерт наголосив, що росіяни використовують системи мінування, які є забороненими відповідно до міжнародних конвенцій.

Як писав AgroPolit.com, Україна збільшила гарантії воєнних ризиків з 17,1 млн до 40,85 млн євро. Також в Україні випереджають план розмінування сільськогосподарських земель.

в