22 червня 2023, 13:21, Торгівля

Війна проти України загострює проблему світового голоду

Повномасштабна війна рф проти України призводить до уповільнення боротьби із голодом у світі. Про це заявив голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду на другому Глобальному парламентському саміті проти голоду та недоїдання.

За його словами, до таких наслідків призводить обмеження росією експорту продовольства з України через морські коридори, знищення російськими окупантами врожаїв та мінування полів.

Олександр Гайду підкреслив, що виробництво зерна в Україні через дії ворога скорочується. Голова парламентського комітету зазначив, що Україна робить важливий вклад у продовольчу безпеку світу. Він нагадав, що наша країна забезпечує продовольством близько 400 млн людей у світі.

Кожен день війни приносить нашим аграріям та економіці країни величезні збитки. Більшість фермерів втрачають доходи та потребують фінансової підтримки. Україні потрібне повноцінне розблокування експорту морськими шляхами, міжнародна підтримка та фінансова допомога для швидшої перемоги. Це потрібно в тому числі, аби не було зростання голоду у бідних країнах», — підсумував Олександр Гайду.

Як писав AgroPolit.com, законопроєкт про меліоративні системи ухвалили в першому читанні. Також Україна хоче побудувати елеватори на кордонах з Євросоюзом.

в