20 червня 2023, 18:06, Тваринництво

Уряд візьме на себе частину збитків від свинарства та птахівництва

Кабінет міністрів України схвалив постанову №616, яка спрямована на підвищення ефективності розвитку свинарства та птахівництва. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Повна назва документу: «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2008 року №413 і від 31 жовтня 2012 року №1003, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Постанова, у відповідності до вимог законодавства Європейського Союзу, актуалізовала перелік хвороб тварин, а також заходи з локалізації, профілактики і ліквідації хворих тварин за державний бюджет.

З держбюджету передбачили і відшкодування фізичним особам втрат птиці, яку можуть знищити в рамках протиепізоотичних заходів. Автори документу стверджують, що реалізація постанови сприятиме збільшенню надходження до бюджетів на різних рівнях, створенню робочих місць та розвитку птахівництва та свинарства.

Слід зазначити, що протиепізоотичними заходами називають господарську та спеціальну ветеринарно-санітарну діяльність, яка включає профілактику і діагностику. Їх мета полягає у запобіганні заразним хворобам тварин, а також їх виявленні і ліквідації.

Як писав AgroPolit.comрибна реформа перейшла у практичну площину. Також рибалки зможуть безкоштовно ловити до трьох кг.

в