20 червня 2023, 11:07, Торгівля

Кабмін створює державну компанію для торгівлі з Африкою

Кабінет міністрів на засіданні 19 червня погодив створення держпідприємства «Українсько-Африканська торгова місія» на прохання Мінагрополітики. Про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram.

«Місія діятиме на постійній основі для забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України в державах Африки та підтримки у них процесу надання гуманітарної допомоги шляхом здійснення консультативних послуг», — зазначив Тарас Мельничук.

Він уточнив, що статутний капітал нової компанії становитиме 1 тис. грн, вона на 100% належатиме державі в особі Мінагрополітики.

Сліз зазначити, що президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з делегацією президентів країн Африки. У делегацію увійшли Азалі Ассумані – президент Союзу Коморських островів, Сиріл Рамафоса – президент Південно-Африканської Республіки, Макі Салл – президент Республіки Сенегал, Хакаінде Хічілема – президент Республіки Замбія, Мустафа Мадбулі – прем’єр-міністр Арабської Республіки Єгипет, а також Флоран Нтсіба та Рухакана Ругунда – спеціальні представники президентів Республіки Конго та Республіки Уганда.

Під час зустрічі Володимир Зеленський нагадав принципи «формули миру» та запросив лідерів Африки приєднатися до глобального саміту миру.

Як писав AgroPolit.com, пєсков вчергове висказався про зернову угоду. Також в травні ціни на зернові та олійні знизилися.

в