19 червня 2023, 12:11, Фінанси

Поставляв продовольство російським карателям: в Україні заарештували активи підприємця з рф

Суд передав Нацагенству з розшуку та менеджменту активів заарештоване майно, а також корпоративні права підприємства, яке належало громадянину рф на більш ніж 100 млн грн. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Правоохоронці розповіли, що співвласник черкаського підприємства продовжував співпрацю з російськими силовиками вже після початку повномасштабної війни рф проти України.

Зазначений громадянин рф є власником 15 підприємств, що працюють в окупованому Криму та постачають продовольство силовим структурам рф. В матеріалах справи сказано, що підприємства фігуранта займались постачанням аграрної, молочної продукції, тютюнових виробів та консервів до лікарень рф, а також установ Управління справами президента, МВС рф та ФСБ.

Серед іншого, поставки фігурант здійснював до оздоровчого комплексу, що відноситься до управління справами російського президента та санаторію МВС рф.

Статутний капітал підприємства складає 1,98 млн грн, корпоративні права — 9,2 млн грн. Також суд передав до АРМА 3 тис. кв м нерухомості підприємства вартістю майже 100 млн грн. Фактично ПАТ — один із основних торгових майданчиків на території обласного центру під продаж промислових товарів, будматеріалів, продуктів харчування, медичного обладнання», — зазначили у ГБР.

Як писав AgroPolit.com, активи колишнього депутата та агробарона заарештували за роботу на рашистів. Також на Черкащині настоятелька храму УПЦ (МП) незаконно здавала землі в оренду.

в