18 червня 2023, 10:33, Харчова безпека

Немає шансів: пєсков вчергове висказався про зернову угоду

Речник путіна пєсков в черговий раз заявив, що у зернової угоди, яка дозволяє безпечно транспортувати зерно Чорним морем, шансів немає. Про це повідомляє Gazeta.ua, посилаючись на інтерв’ю пєскова російським змі.

«Тут навряд чи можна передрікати якесь остаточне рішення, можна тільки констатувати, що якщо судити де-факто з того, що ми маємо, то шансів у цієї угоди немає. Частина справи була зроблена, а друга частина, яка стосувалася рф, зроблена так і не була Тому якщо констатувати те, що ми зараз маємо, то, звичайно, перспектив немає, немає підстав для її продовження. Тому що досі те, що нам було обіцяно, не зроблено», – заявив Пєсков.

Слід зазначити, що в червні у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що рф зупинила реєстрацію вхідного флоту до всіх українських портів. З цієї причини у спільному координаційному центрі (СКЦ) в Стамбулі повідомили про те, що неможливо скласти інспекційний план на 1 червня.

Крім того, 30 і 31 травня російська сторона без пояснень для інспекції зареєструвала тільки одне вхідне судно, яке йшло до порту Чорноморськ. Інші сторони спільного координаційного центру підтвердили, що десять суден можуть працювати на три порти і приймати участь в Чорноморській Ініціативі.

Як писав AgroPolit.com, лідери африканських країн їдуть до України та рф, щоб домовитись про зернову угоду. Також російська сторона може зупинити зерновий коридор 18 липня

в