16 червня 2023, 18:01, Держпідтримка

Кабмін виділив по 5 тис грн кожному постраждалому від підриву Каховської ГЕС

Кабінет Міністрів України виділив 560 млн грн на виплату 5 тис. грн. кожному постраждалому від затоплення, спричиненого підривом Каховської ГЕС, який влаштували російські окупанти. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів виділив 980 млн грн. на компенсації за будинки, які пошкодила та зруйнувала повінь в Херсонській області. Постраждалі також зможуть отримати фінансову допомогу від Міжнародної організації з міграції ООН.

Денис Шмигаль підкреслив, що її розмір становить 6600 грн на людину. Додатково 6,6 млн грн планують витратити на реалізацію 150 проектів, що стосуються восьми областей України. Серед них ремонт і будівництво будинків, лікарень, дитячих садків та шкіл. Частина цих коштів також має піти на реконструкцію систем водопостачання, тепломереж і буріння артезіанських свердловин.

«Ще 4,4 млрд грн ($120 млн) ми виділяємо у вигляді субвенції місцевим бюджетам на проектування, реставрацію, будівництво та модернізацію об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. З них майже 460 млн грн ($12 млн) отримає Херсонська область і понад 190 млн грн – Миколаївська», – сказав Денис Шмигаль.

в