16 червня 2023, 12:05, Інвестиції

ФДМУ створює банк для підтримки аграрного сектору

Фонд державного майна хоче створити Фонд інвестиційної нерухомості та Земельний банк, щоб розвивати аграрний сектор та ринок нерухомості. Про це повідомили в ФДМУ.

В ФДМУ розповіли, що намагаються також допомогти відновленню української промисловості. Для цього серед іншого застосовується ініціатива Made in Ukraine. Завдяки новому підходу, у будь-якого українського підприємця з’явилася можливість для придбання через аукціони малої приватизації державних активів, які можуть перетворитися на базу для створення нових промислових підприємств.

Слід зазначити, що Фонд державного майна з початку року зумів провести 150 успішних аукціонів, завдяки яким йому вдалося залучити інвестицій на 1,5 млрд грн. В ФДМУ повідомили, що стартовою вартістю лотів був 301 млн грн.

За один актив середня конкуренція складала більше п’яти учасників. Середнє збільшення вартості об’єктів досягло п’яти разів. Також відомо, що перший квартал 2023 року для ФДМУ став рекордним за 10 років по надходженням до бюджету.

Суверенний фонд – це лише один із чотирьох ключових продуктів, над якими працює команда Фонду державного майна. ФДМУ планує створити Земельний банк та Фонд інвестиційної нерухомості», — сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.comФонд державного майна хочуть перетворити у земельного монстра. Також експерт назвав переваги укладення договорів оренди сільськогосподарських земель.

в