15 червня 2023, 14:21, Держпідтримка

Підрив Каховської ГЕС: для постраждалих готують виплати

Мінреінтеграції спільно з міжнародними партнерами готують механізм разових виплат мешканцям Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали від підтоплення, внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це заявила віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Міжнародні партнери одноголосно вирішили підтримати постраждалих фінасовими виплатами. В даний час, в Україні розробляють механізм виплати одноразової допомоги від держави постраждалим громадянам.

Сума таких виплат поки що невідома, її мають визначити найближчим часом. Перелік населених пунктів та списки громадян, які підпадають під категорії отримання грошових виплат, повинні визначити обласні військові адміністрації постраждалих регіонів.

Нагадаємо, що внаслідок підриву Каховської ГЕС понад 40 населених пунктів на підконтрольній Україні території виявилися підтопленими. З зазначених територій встигли евакуйовати 2,8 тис. осіб.

Маємо подбати про грошову підтримку найбільш постраждалих мешканців. Дякую, що міжнародні партнери ще раз підтримують наших людей» — зазначила Ірина Верещук.

Як писав AgroPolit.com, від підриву Каховської ГЕС рибна галузь втратить 11 млрд грн. Також експерт розповів, як підрив Каховської ГЕС вплине на ціни на хліб

в