14 червня 2023, 15:32, Торгівля

Україна відкрила ринок Канади для експорту молока

Україна змогла відкрити новий ринок для молочних продуктів і молока, які тепер експортери зможуть постачати до Канади. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

На офіційному сайті відомства розмістили узгоджені компетентними органами двох країн форми сертифікату для експорту молочної продукції. У Держпродспоживслужбі підкреслили, що для здійснення експорту продуктів необхідно запит оператора ринку надіслати до територіального представництва Держпродспоживслужби, відповідно до місця розташування підприємства.

Слід зазначити, що українські виробники молока та молокопродуктів вже мають доступ до ринків 31 країни. У квітні 2022 року Єврокомісія скасувала на рік усі мита та квоти на український експорт.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у 2022 році Україна попри повномасштабну війну на 4% збільшила експорт товарів у європейські країни, який становив близько $28 млн. У травні 2023 року Європейська Рада ще на рік продовжила дію безмитного ввезення товарів з України до країн Євросоюзу.

Завдяки спільній роботі Держпродспоживслужби та МЗС відкрито новий ринок для збуту продуктів українського виробництва, а саме молока та молочних продуктів до Канади», — сказано у повідомленні.

Як писав AgroPolit.comмитний безвіз між Україною та ЄС продовжено. Також в світі рекордно подешевшали зерно, молоко та олія.

в