14 червня 2023, 13:15, Земля

Колишній віце-мер з Німеччини розказав, що робити зі сміттям після затоплення Каховської ГЕС

Колишній віце-мер німецького міста Трір, доктор економіки з Сорбонни Норберт Нойгауз порадив, як розділяти сміття після знищення росіянами Каховської ГЕС, щоб не допустити епідемій. Лист від нього опублікував екс-радник глави МВС Віктор Андрусів, що приєднався до ЗСУ.

«У моєму районі ми мали великий паводок, який зруйнував 30% території. Маленька річка Ахр за кілька годин піднялась з 0,5 до 8 м. Загинуло 147 осіб. Тож я уявляю, що робиться в Херсоні. Зараз важливо підготуватись до того, що буде після паводку, з нашого досвіду. Сміття базових продуктів з холодильників та супермаркетів, а також мертвих тварин необхідно відразу збирати роздільно, інакше виникне гігієнічна проблема і ризик епідемій» — зазначив Норберт Нойгауз.

Він підкреслив, що поспішаючи, місцеві мешканці будуть змушені викидати сміття на вулицю, але їх треба попередити про важливість роздільного сортування. Експерт розповів, що стара їжа, меблі, а також електричні прилади мають розташовуватися окремо.

Необхідна організація швидкого вивозу сміття, інакше вантажівки не зможуть до нього дістатися. Також потрібно створити місце для тимчасового зберігання сміття, відповідно до його типу.

Як писав AgroPolit.com, для часткового відновлення сільськогосподарських земель після підриву Каховської ГЕС потрібно 4,5 млрд євро. Також в Херсонській області підтвердили підтоплення 1300 га земель.

в