13 червня 2023, 08:30, Торгівля

G7 буде боротися боротьби з розкраданням українського зерна

Велика сімка (G7) працює над схемою боротьби з підозрюваною крадіжкою українського зерна за допомогою хімічної ідентифікації походження зерна. Про це заявив міністр продовольства та сільського господарства Великобританії Марк Спенсер, пише Reuters.

Спенсер сказав на конференції Міжнародної ради по зерну (IGC) у Лондоні, що Британія є лідером у цій схемі, і що країни G7 також тісно співпрацюють з Україною, четвертим за величиною експортером зерна у світі.

«Ми вважаємо, що хімічна ідентифікація буде ефективним засобом для стримування подальших крадіжок українського зерна», — сказав Спенсер.

Минулого місяця Велика Британія оголосила про нову хвилю санкцій проти росії через її війну проти України, націлених на тіньових осіб і організації, пов'язаних з підозрою в крадіжці українського зерна.

Націлювання на організації, які займаються торгівлею зерном, є незвичайним, оскільки така діяльність зазвичай підпадає під санкції з гуманітарних причин. І росія, і Україна є основними експортерами зерна до країн Африки та Близького Сходу, що розвиваються. Слід зазначити, що російські окупанти продовжують вивозити зерно з окупованих населених пунктів. Серед іншого, вони змушують здавати зерно місцевих фермерів.

Як писав Agropolit порт Рені встановив історичний агрорекорд. Також Німеччина та Іспанія розкритикували рішення Єврокомісії.

в