12 червня 2023, 14:26, Торгівля

Німеччина допоможе Україні створити ринок біометану

Німецькі партнери заявили про готовність підтримати Україну у проєкті з розгортання ринку біометану. Про це повідомили в Держенергоефективності

Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва так співголова Секретаріату Українсько-німецького енергетичного партнерства Юлією Рибак провели переговори. Під час зустрічі вони домовились зміцнити двостороннє партнерство та прискорити розвиток української біометанової галузі. 

У відомстві підкреслили важливість прискорення розвитку галузі. Там зазначили, що виробництво біометану відкриє можливості для відновлення економік громад, декарбонізації економіки, розвитку агросектору та заміщення газу. 

За словами експертів, на успіхи України в цій сфері зараз чекають і міжнародні партнери. Експерти стверджують, що Євросоюз хоче досягти амбітної цілі у виробництві біометану, розгядаючи Україну — одним з головних партнерів на цьому шляху.  

Під час зустрічі, сторони домовилися про прискорене запровадження реєстру гарантій походження біогазу, використовуючи німецькі технології. Слід зазначити, що в Україні вже встигли ухвалити державний стандарт для біогазу. Це зробило Державне підприємство УкрНДНЦ.  

Як писав AgroPolit.com, експерти назвали економічні причини подорожчання хліба в Україні. Також український біогаз може закрити третину біогазової потреби Європи.

в