11 червня 2023, 14:55, Торгівля

У портах Великої Одеси почали вивантажувати більше зерна 

Обсяги вивантаження вагонів із зерном продовжують зростати у портах Великої Одеси. Про це повідомляє Railway Supply

Протягом 7 червня було вивантажено 547 вагонів із зерном у портах Великої Одеси. Середньодобовий показник наразі становить 493 вагони зернових. Зараз до портів прибуває 2663 вагони з цією номенклатурою, тому час очікування становить п’ять днів. 

У порту Ізмаїл ситуація покращилася. За період з 29 травня по 8 червня черга вагонів із зерном скоротилася на 508 одиниць, до 1656. Середньодобове вивантаження у червні складає 122 вагони. 
Таким чином, час очікування скоротився до 11 діб. Щодо роботи зернового коридору, 7 червня не було проведено жодної інспекції суден на вхід. Наразі 52 судна очікують огляду. 15 з них – до порту Одеса, 25 – до порту Чорноморськ, 14 – до порту Південний, робота якого заблокована. 

Слід зазначити, що кількість вагонів, що прямують до портів Великої Одеси, продовжує зростати. Раніше повідомлялося, що незважаючи на офіційне продовження зернової угоди російська сторона продовжує її блокувати, а сам зерновий коридор працює лише на 20%. Росіяни продовжують зерновий шантаж, вимагаючи запуску аміакопроводу, що проходить по території України.  

Як писав AgroPolit.com, зернова угода працює на 20%. Також окупанти готують до вивезення 2 тис. т краденого українського зерна з порту Маріуполя.
 

в