9 червня 2023, 16:53, Рейдерство

Окупанти готують до вивезення 2 тис. т краденого українського зерна з порту Маріуполя

Російські окупанти в морському порту захопленого Маріуполя готують до відправлення корабель з вкраденою українською пшеницею в об’ємі 2 тис. т. Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

«Під шумок росіяни продовжують красти наше зерно. Поки зернова угода блокується Росією, вони в Маріуполі вантажать чергові дві тисячі т на судно Междуреченськ. Те саме, яке чомусь офіційно не в Маріуполі. До речі, може вже пора оголосити санкції та притягнути до відповідальності посадових осіб — судовласника?», — зазначив Петро Андрющенко.

Про вивезення українського зерна з захоплених територій через порт Маріуполя звітують і змі рф. Відповідно до їх даних, цей рейс став четвертим з початку року для корабля під управлінням РосКапСтрою, метою якого є вивезення української пшеницї до Ростова-на-Дону. Зараз навантаження виконуєють прямим варіантом на машинах. Задіяний підхід дозволяє навантажувати більше 1 тис. т на добу.

Окупаційна адміністрація Маріуполя заявила, що через порт міста з початку року перевантажили 20 тис. т різних вантажів. З цього об’єму зерно складає близько восьми тис. т. Окупанти планують зробити із Маріуполя великий логістичний хаб, щоб через нього переправляти зерно з окупованих населених пунктів.

Як писав AgroPolit.com, окупанти почали вивозити через порт Бердянська, не тільки зерно, але й метал. Також активи колишнього депутата та агробарона заарештували за роботу на рашистів.

в