8 червня 2023, 16:36, Тваринництво

Від знищення ГЕС гинуть люди: рибінспектори Херсона взялися за порятунок життів

Всі інспектори з Херсонського рибоохоронного патруля взяли участь у порятунку мешканців Херсона та інших населених пунктів області, які постраждали від затоплення місцевості, після знищення російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Рибінспекторам за дві доби вдалося врятувати більше ста людей. До Херсонських рибоохоронців долучилися колеги з Полтави, Черкас, Одеси та Миколаєва. Разом вони рятують не тільки людей, але й свійських тварин та майно.

Наразі інспектори продовжують роботу в Корабельному районі міста, де рівень води вже піднявся вище п’яти метрів. Рибінспектори допомагають евакуювати постраждалих з повністю затоплених приватних будинків, а також багатоповерхівок, в яких нижні поверхи опинилися під водою.

Слід зазначити, що вже з'явилися повідомлення про загиблих від знищення російськими окупантами Каховської ГЕС. Їх не менше дев’яти. Також затопило велику частину Херсонщини та Миколаївщини.

Офіційні особи України заявляють, що кількість загиблих від катастрофи може бути набагато більшою, але дізнатися про масштаби трагедії вдасться не раніше, ніж вода відступить.

Як писав AgroPolit.comТарас Висоцький розповів подробиці про наслідки знищення ГЕС. Також в МЗС озвучили оптимістичний прогноз для врожаю після знищення Каховської ГЕС.

в