8 червня 2023, 11:52, Торгівля

Обмеження на українську агропродукцію: Німеччина та Іспанія розкритикували рішення Єврокомісії

Рішення Європейської комісії продовжити обмеження на імпорт певної української сільськогосподарської продукції викликало критику з боку урядів у Берліні та Мадриді, які наголосили на важливості продовження підтримки зруйнованої війною країни. Про це повідомляє видання EurActiv.

Оскільки в останні місяці деякі країни ЄС зіткнулися з неврожаями через сильну посуху, міністри ЄС висловили стурбованість щодо обмежень на аграрну продукцію з України. Різка критика обмежень надійшла від міністра сільського господарства Німеччини Джема Оздеміра, який заявив, що рішення Єврокомісії не тільки позбавляє європейської солідарності з Україною, але й грає на руку путіну.

Оздемір додав, що після того, як путін спробував усе, щоб розділити міжнародне співтовариство та завдати економічної шкоди Україні, країни Євросоюзу мають об’єднатися та спільно підтримати зруйновану війною країну.

Міністр наголосив на необхідності негайно повернутися до скоординованого та спільного підходу Єврокомісії та держав-членів, щоб забезпечити функціонування єдиного ринку ЄС.

Оздемір уже критикував Єврокомісію за її непрозоре вирішення ситуації з імпортом сільськогосподарської продукції з України в минулому.

Як писав AgroPolit.com, Україна вимагає компенсації від ЄС за часткову заборону на ввезення агропродукції. Також аграрний міністр України відреагував на продовження заборони на ввезення агропродукції до ЄС.

в