5 червня 2023, 17:09, Торгівля

Олександр Кубраков розповів, як буде працювати страхування суден, що йдуть до українських портів

З’явилися офіційні роз’яснення щодо алгоритму страхування суден, які слідують до українських морських портів. Їх оприлюднило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Стабільна робота цивільного судноплавства в Чорному морі, у тому числі в рамках зернової ініціативи, неможлива без страхового покриття перевізникам усіх ризиків, пов’язаних з агресією рф. Ми бачимо, що страхові компанії з пересторогою ставляться до покриття таких ризиків, а це створює загрозу для невійськових морських перевезень з українських портів», – зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, механізм компенсації шкоди дозволить судновласникам та фрахтувальникам забезпечувати заходження кораблів до портів України, незалежно від того, чи працює зернова угода. Олександр Кубраков підкреслив, що Україна ратифікувала міжнародні конвенції, тому вона може забезпечувати вільне торговельне судноплавство.

Затверджений порядок передбачає, що компенсацію отримає судновласник, який отримав письмову відмову від страховика у відшкодуванні шкоди, яка була завдана внаслідок війни рф проти України.

Як писав AgroPolit.com, Україна готова обговорити транзит російського аміаку. Також Віталій Кім роз’яснив заяву Ердогана про зернову угоду і порт Миколаїв.

в