2 червня 2023, 17:10, Харчова безпека

Обстріли продовжуються: окупанти намагаються не допустити включення Миколаївщини до зернової угоди

Російська сторона намагається запобігти включенню Миколаївської області до зернової угоди, а також продовжує тероризувати людство через Стамбульський координаційний центр. Про це заявила керівник об'єднаного прес-центру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк на телемарафоні.

«Напрямок ворожого вогневого контролю спрямований на недопущення включення Миколаївщини до зернової угоди. Вони продовжують тероризувати зернову угоду не лише на рівні Стамбульського координаційного центру, де блокують роботу вже певних портів Одеської області, зупиняють операції, штучно створюючи перешкоди, так і на цьому напрямі, перспективному на майбутнє", – сказала Наталія Гуменюк.

За її інформацією на Кінбурнській косі російські окупанти продовжують обстрілювати акваторію Дніпро – Бузького лиману у напрямку Куцюрубської громади та Очакова. Зазначимо, що у травні зернову угоду продовжили на два місяці. Тоді президент Туреччини Ердоган повідомив, що рф пообіцяла не заважати виходу суден Туреччини із портів Ольвія та Миколаїв.

Незважаючи на продовження угоди, російська сторона заблокувала порт Південний, що є найбільшим серед включених в угоду.

Як писав AgroPolit.com, у Миколаївській області вирішили розміновувати порти. Також окупанти транспортують військову техніку в порт Бердянська.

в