30 травня 2023, 18:04, Рейдерство

Втікаючи з Маріуполя, окупанти не забувають прихопити із собою українське зерно

В Донецькій області на кордоні між Україною та рф утворилися багатокілометрові пробки, бо окупанти тікають із зайнятих територій, вантажівками вивозять зерно, яке вони вкрали в Україні. Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Багатокілометровий затор на кордоні України з росією в районі Новоазовська. Вантажівки, які переважно тягнуть наше зерно, вкрадене росіянами», — написав Петро Андрющенко.

Він додав, що в пробці застрягла велика кількість легкових автівок, які їдуть з окупованих територій Донецької та Запорізької  областей. Радник мера Маріуполя назвав це прямим наслідком приазовської «бавовни», яка трапилась наприкінці тижня.

Слід зазначити, що в районі зайнятого російськими окупантами Маріуполя останніми днями лунають вибухи. Українські захисники завдають ударів по складах і базах російських загарбників.

Раніше Петро Андрющенко заявив, що росіяни розпочали будівництво укріплень, які розміщують навколо міста. За його словами, це сталося саме після бавовни. Слід зазначити, що бавовна прозвучала на російських базах, що знаходяться під Маріуполем і раніше були недосяжні для українських захисників.

Як писав AgroPolit.com, в Запорізької області окупанти змушують аграріїв до електронної реєстрації зерна. Також в Україні запустили інтерактивну мапу збитків агросектору від війни.

в