30 травня 2023, 10:37, Держпідтримка

Японія допоможе відродити агросектор України

Представники України та Японії обговорили співпрацю в аграрному секторі, зокрема мова йшла про постачання техніки та обладнання для відновлення сільського господарства нашої держави. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Україну на переговорах представляв заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Віталій Головня. Він зустрівся з керівником економічного відділу Танакою Котаро і першим секретарем Ватанабе Макіко Посольства Японії в Україні. 

Співпраця між країнами відбувається завдяки Японському агентству міжнародного співробітництва (JICA). Основною темою стали дві фази субпроекту грантової підтримки з відновлення аграрного сектору України.

На другому етапі, Японія планує підтримати рибне господарство України та її іригаційний сектор.

Співпраця між країнами продовжується і в розмінуванні територій. Новим напрямком співробітництва має стати забезпечення фермерів України аграрною технікою. Танака Котаро висловив цілковиту підтримку Україні.

За його словами, спільний проєкт з відновлення агросектору після війни країни почали реалізовувати в лютому. Сторони домовились продовжувати співробітництво між відомствами. 

Як писав AgroPolit.com, на саміті в Японії лідери країн G7 закликали вище керівництво рф припинити погрози постачанням продовольства в рамках зернової угоди, а також дозволити повноцінну роботу зернового коридору. Також українське вино стало хітом в Японії.

в