29 травня 2023, 16:56, Торгівля

Порт Чорноморська обробляє найбільше зернових вантажів

Відповідно до показників зернової угоди порт «Чорноморськ» став лідером за переробкою зернових вантажів, враховуючи і кількість суднозаходів, і тоннаж. Про це повідомили в Адміністрації морських портів України.

Там підкреслили, що порт Чорноморська продовжує демонструвати ефективні показники роботи. Порт залишається лідером з переробки зернових вантажів по тоннажу і кількості суднозаходів, якщо порівнювати його з портами Великої Одеси.

«З 1 серпня «зерновим коридором» з порту вийшло 380 суден, які експортували до країн Африки, Азії та Європи більш ніж 11 млн т української агропродукції», — підкреслив голова АМПУ Юрій Литвин.

Адміністрація морських портів України побувала в порту Чорноморська, де ознайомилась зі станом портових потужностей, а також терміналів. Крім того, гостям представили проєкти розвитку акваторії.

Про стан справ у портах Великої Одеси розповів і заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов. За його словами, там впродовж тижня у 5,8 рази зросло добове вивантаження зернових вагонів. Зараз цей показник складає – 535 вагонів, замість попереднього у 92 вагони. Крім того, в порти Великої Одеси почало рухатися більше вагонів із зерном. Зростання досягло 2,5 разів.

Як писав AgroPolit.com, до програми Grain From Ukraine може приєднатися Мозамбік. Також зернова угода призупинена.

в