26 травня 2023, 17:13, Торгівля

Після продовження економічного безвізу ЄС може пролонгувати і обмеження на українську агропродукцію

ЄС може обмежити ввезення аграрної продукції з України до країн-сусідів після того, як продовжить «економічний безвіз». Про це заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, пише Укрінформ.

«В тому, що стосується України, після ухвалення нового пакету автономних торговельних заходів та їх продовження ще на один рік, ми маємо правову основу для можливого продовження виключних захисних заходів проти українського аграрного імпорту, тому що існуючі виключні захисні заходи, що були передбачені попередніми автономними регуляторними правилами, втрачають чинність 5 червня. Тож, після цього рішення щодо продовження автономних торговельних заходів, ми надали сигнал про готовність Європейської комісії також продовжити виключні торговельні обмеження для п’яти країн, яких це стосується», — зазначив Валдіс Домбровскіс.

За його словами представники Європейської Комісії продовжують обговорювати цю тему з Україною, а також зацікавленими країнами-членами Європейського Союзу. Валдіс Домбровскіс додав, що якщо в результаті сторони приймуть рішення про подальше обмеження на ввезення української аграрної продукції до Євросоюзу, їх строки будуть точно визначені і оголошені.

Як писав AgroPolit.com, обмеження експорту української агропродукції до ЄС неприйнятно. Також посли країн Євросоюзу погодили скасування мит для агропродукції з України.

в