25 травня 2023, 17:44, Політика

Обмеження експорту української агропродукції до ЄС неприйнятно – аграрний міністр Німеччини

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та федеральний міністр продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина Джем Оздемір обговорили питання ввезення української агропродукції в Європу. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Міністр сільського господарства Німеччини підкреслив, що країна, яку він представляє, солідарна з Україною. Джем Оздемір назвав неприйнятними односторонні дії ряду країн Євросоюзу, щодо обмежень на ввезення аграрної продукції з України.

Федеральний міністр висловив підтримку ідеї українського президента Володимира Зеленського та президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, яка передбачає створення консультаційної групи у форматі: ЄС – Єврокомісія – Україна.

Аграрний міністр України подякував за підтримку, а також окремо за підписання Німеччиною листа від міністрів 14 країн Євросоюзу до Єврокомісії. Підписанти листа негативно оцінили тимчасову заборону на ввезення аграрної продукції з України до ряду держав ЄС.

Німеччина та інші автори листа закликали Єврокомісію додатково обґрунтувати своє рішення. Слід зазначити, що «виключні та тимчасові» запобіжні заходи щодо української агропродукції Єврокомісія ввела 2 травня.

Як писав AgroPolit.com, Іспанія продовжить підтримувати Україну у питанні експорту агропродукції. Також одна з країн ЄС не скасувала односторонні обмеження на ввезення агропродукції з України.

в