24 травня 2023, 15:57, Торгівля

Іспанія продовжить підтримувати Україну у питанні експорту агропродукції

Питання ввезення української агропродукції в країни Європейського Союзу обговорили аграрні міністри України та Іспанії Микола Сольський та Луїс Планас Пучадес. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Іспанській міністр наголосив, що в його країні уважно стежать за подіями навколо експорту аграрної продукції до ЄС, і готові підтримувати Україну далі. Очільники відомств зосередилися на питанні експорту.

Микола Сольський подякував колезі за те, що Іспанія була серед підписантів листа профільних міністрів з 14 країн Європейського Союзу до Єврокомісії. Підписанти заявили про свою стурбованість тимчасовою забороною на ввезення до п’яти країн Європейського Союзу аграрної продукції з України.

Іспанія, разом з іншими країнами, закликала Єврокомісію обґрунтувати своє рішення, підкресливши, що воно протирічить ідеї єдності Європейського Союзу та бажанню спільної підтримки України.

Луїс Планас Пучадес пообіцяв стежити за подіями в Україні. Слід зазначити, що через посуху в Іспанії прогнозують найгіршу ситуацію з вражаєм за десятиліття. Міністр сільського господарства цієї країни звернувся до Євросоюзу за екстреною допомогою.

Як писав AgroPolit.com, одна з країн ЄС не скасувала односторонні обмеження на ввезення агропродукції з України. Також експорт українського зерна знизився майже на 6%.

в