23 травня 2023, 13:54, Рейдерство

Туреччина допоможе евакуювати з території України 38 іноземних суден, заблокованих рф

Туреччина погодилась на пропозицію України стати посередником у виведенні з українських портів 38 суден іноземних судновласників, разом з шістьма власними кораблями, які заблокували російські окупанти. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков, пише Інтерфакс-Україна.

«Ердоган говорив про можливість виходу заблокованих турецьких суден із Миколаєва. Йдеться виключно про судна, які були заблоковані в портах до 24 лютого. Для цього потрібні гарантії безпеки та посередник, яким Туреччина готова бути для своїх суден. Ми, зі свого боку, запропонували, щоб Туреччина була посередником для розблокування і виходу інших суден. Туреччина на це принципово погодилася», — сказав Юрій Васьков.

Заступник міністра не назвав дату виведення кораблів з українських портів. Він підкреслив, що це питання стосується безпеки і відповідні структури працюють над ним.

Зазначимо, що президент Туреччини розказав про виведення кораблів із портів Ольвія та Миколаїв 17 травня. У той же заяві він підтвердив, що зернову угоду вдалося продовжити. Україна неодноразово наголошувала на необхідності розширення зернової угоди на порт Миколаїв.

Як писав AgroPolit.comВолодимира Зеленського просять відновити роботу порту Південний. Також долучення порту Миколаєва до зернової угоди офіційно не підтверджено .

в