22 травня 2023, 09:36, Тваринництво

В Україні ввели нові правила промислового риболовства

В Україні почали працювати оновлені Правила промислового рибальства, що стосуються внутрішніх рибогосподарських водних об'єктів. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Ключові нововведення в Правилах промислового рибальства:

  • актуалізовані вимоги використання знарядь лову, а також їх визначення,
  • до знарядь лову встановлені нові вимоги, кількісний критерій ведено для раколовок і тепер висота крила раколовки обмежена показником у 0,5 м
  • щоб зберегти молодь водних біоресурсів заборонили використовувати сітки з кроком вічка менше 36 мм та 70 мм на території дніпровських водосховищах;
  • до 30 см зменшили мінімально-допустимі розміри вилову ляща для внутрішніх рибогосподарських водних об’єктів, окрім дніпровських водосховищ.

Промислове рибальство за новими правилами дасть змогу наситити наш ринок високоякісною рибною продукцією власного виробництва за доступною ціною і сприятиме збільшенню обсягів її споживання на душу населення в Україні. Водночас забезпечить захист вітчизняного товаровиробника та створить сприятливі умови для ведення рибного бізнесу загалом», — зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Як писав AgroPolit.com, рибна реформа перейшла у практичну площину. Також рибалки зможуть безкоштовно ловити до трьох кг.

в