19 травня 2023, 11:41, Харчова безпека

Grain from Ukraine: військові адміністрації отримали право передавати зерно на ініціативу

Кабінет Міністрів прийняв Постанову №495, яка дозволяє обласним та столичній військовій адміністрації направляти надлишки зерна на гуманітарну програму Grain from Ukraine. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Повна назва документу виглядає так: постанова №495  «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії».   

Завдяки цьому рішенню військові адміністрації зможуть безоплатно віддавати залишки зерна, закупленого за кошти державного бюджету, на гуманітарну програму Grain from Ukraine. Обсяг такого зерна наразі оцінюють у 72 тис. метричних т.

В Кабміні вважають, що постанова дозволить використати зерно з більшою ефективністю. Слід зазначити, що програма Grain from Ukraine направлена на відправку до держав Азії та Африки 125 тис. т зерна.

ОВА можуть безоплатно передати зерно органам, фондам, програмам Організації Об’єднаних Націй або її головним органам, або спеціалізованим установам ООН, іншим автономним міжурядовим організаціям системи ООН або їх представникам для надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії, про що мають щотижнево інформувати Мінагрополітики», – сказано в повідомленні Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, 30 тис. т української пшениці прибули до Ємену. Також Україна зможе забезпечувати зерном нужденні країни на довоєнному рівні, якщо її підтримають партнери.

в