19 травня 2023, 08:34, Інвестиції

Світовий лідер з управління активами BlackRock інвестуватиме в українських аграріїв

Найбільша у світі компанія з управління інвестиційними активами BlackRock братиме участь у відновленні України та інвестуватиме у розвиток аграрного сектору. Це випливає із результатів зустрічі делегації BlackRock на чолі з віце-головою Філіппом Хільдебрандом із президентом України Володимиром Зеленським. 

В результаті перемовин з BlackRock стало відомо, що планується створення інвестиційного фонду з відновлення економіки України (ФРУ). Мета цього проєкту – залучення приватного та державного капіталу, який дозволить реалізувати масштабні бізнес-проєкти в Україні.

 

Це важливо не тільки для наших людей, для нашого суспільства, але й для бізнесу, для підприємців за кордоном. Зараз настав історичний момент, адже із самих перших днів незалежності ми не мали таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні. Ми пишаємося тим, що можемо започаткувати такий процес», — підкреслив президент України.

Між компанією BlackRock Financial Market Advisory і Міністерством економіки України вже підписано угоду про співпрацю. Мінекономіки призначило консультаційну групу з фінансових ринків компанії BlackRock для надання консультативних послуг з підтримки проектування ФРУ на безоплатній основі. 

Компанія BlackRock зобов’язалася підтримувати Фонд розвитку України. За словами Зеленського, запуск даного фонду дозволить Україні пропонувати цікаві інвестпроекти у сфері сільського господарства, ІT, медицини, інфраструктури, логістики, безпеки і енергетики.

Запуск фонду є сильним сигналом, який посилить інвестиційний клімат. Це дозволить залучити капітал і розпочати активне відновлення економіки та будівництво нових бізнесів одразу після завершення активних бойових дій», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, міжнародний реєстр збитків України від війни запущено. Також експерти пояснили, як в Україні будуть відновлювати землю, постраждалу від війни.

Довідка:

BlackRock Inc. — найбільша у світі за розміром активів інвестиційна компанія зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. Вона заснована у 1988 році вісьмома партнерами на чолі з Лоуренсом Фінком. Спочатку компанія входила до складу Blackstone Group. Назву BlackRock отримала у 1992 році, а через шість років була зареєстрована як корпорація, і стала публічним підприємством. На  1 січня 2023 року в її управлінні наявно близько 1 тис. фондів із активами $8,6 трлн. Це майже третина  ВВП США ($25,3 трлн у 2022 році), або майже 287 українських бюджетів на поточний рік (з розрахунку середньорічного курсу долара в бюджет на 2023 рік 42,2 гривні).

в