18 травня 2023, 18:04, Рейдерство

29 суден залишаються заблокованими в портах Миколаєва

В акваторіях портів Ольвія та Миколаїв, через війну рф проти України, 29 торговельних суден залишились заблокованими. Про це повідомляє видання NikVesti.

Серед зазначених кораблів, під прапором Туреччини немає жодного, однак шість суден мають турецьких судновласників. Ще один корабель має турецьку керуючу компанію. Слід зазначити, що президент Туреччини Раджеп Тайїп Ердоган 17 травня заявив, що домовився з російською стороною про вихід суден Туреччини з портів Ольвія та Миколаїв.

В свою чергу, начальник Миколаївської філії ДП АМПУ Андрій Гранатуров повідомив, що більшість іноземних суден, які знаходяться в порту, не є турецькими.

«Я керую лише однією філією – «Миколаїв», і точну кількість суден загалом сказати не можу. Але турецькі судна — це лише частина. Не більша частина», — зазначив Андрій Гранатуров.

Наразі невідомо, яким чином буде реалізовуватись угода про розблокування миколаївських портів для виходу кораблів. Також, незважаючи на заяву Раджепа Ердогана, неясно, які судна включать у відповідний караван. Справа в тому, що в офшорних зонах зареєстровано багато компаній, які можуть мати турецькі коріння.

Є можливість, що приписку корабля будуть визначати, відповідно до місця отримання вантажу.

Як писав AgroPolit.com, у порту Ізмаїл збільшилось вивантаження зернових вагонів. Також Ердоган підтвердив продовження зернової угоди.

в