18 травня 2023, 11:54, Рейдерство

Окупанти хочуть викрасти з Мелітополя 1,5 млн т українського зерна

У Мелітополі російські окупанти створили суб'єкт для відібрання зерна у місцевих фермерів, який назвали «Державним зерновим оператором», і зараз він відзвітував про результати своєї роботи. Про це повідомляє «РІА МЕЛІТОПОЛЬ».

Так званий "заступник гендиректора підприємства з комерційних питань" Олександр Щепін повідомив, що в першому кварталі нинішнього року окупантам вдалося вивезти 250 тисяч т зерна місцевого виробництва.

Слід зазначити, що коли гауляйтер Запорізької області Балицький навідувався до путіна, перед ним поставили план – до кінця року 1,5 млн т українського зерна відправити до росії.

«Близько мільйона т використовують, зокрема й вивозять, самі фермери і трейдери», — сказав тоді Балицький.

Грабувати Мелітополь окупанти почали вже в перші дні після повномасштабного вторгнення. Вивезення зернових відіграє в цьому процесі значну роль. Однак план окупантів з грабування фермерів стикнувся з проблемою недостатньої кількості залізничних вагонів. Їх додатково потрібно близько шестисот.

Про цю проблему також путіну розповів гауляйтер Запорізької області. Мешканці Мелітополя повідомляють, що в місто вже почали завозити залізничні вагони, використовуючи для цього лафети.

Як писав AgroPolit.com, окупанти використовують Крим і сирійське судно для вивезення вкраденого в Україні зерна. Також міжнародний реєстр збитків України від війни запущено

в