18 травня 2023, 08:30, Харчова безпека

У порту Ізмаїл збільшилось вивантаження зернових вагонів

Через погодні умови у порту Ізмаїл збільшився обсяг вивантаження зернових, досягши добового показника у 137 вагонів. Про це розповів директор департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов у Telegram.

«Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через критичне накопичення вагонів. Головна причина – масова переорієнтація вагонопотоку з зерном на транспортування в напрямку Ізмаїл через блокування зернового коридору та обмеженя на західних стиках. Також велика кількість операторів та низьке техзабезпечення операторів у порту: відсутність критих складів; потужної розвантажувальної техніки та обладнання, залежність від погодних умов», – зазначив Валерій Ткачов.

Станом на 17 травня до порту Ізмаїл рухалося 2440 вагонів із зерновими вантажами. За минулу добу вивантаження в порту досягли 137 вагонів. Аналогічний показник 15 травня склав лише 96 вагонів.

За травень середньодобове вивантаження показало результат у 84 вагони. 948 вагонів із зерном зараз рухаються до Великої Одеси. Валерій Ткачов додав, що фактично рф блокує зерновий коридор. За минулу добу нуль суден пройшли інспекцію. Приблизно 60 суден залишаються в очікувані огляду.

Як писав AgroPolit.comЕрдоган підтвердив продовження зернової угоди. Також Україна хоче прискорити передачу зерна в напрямку Рені.

в