16 травня 2023, 17:14, Торгівля

В Ізмаїлі збудували два зернових перевантажувальних комплекси

У 2022 році група компаній «Зернова Столиця» побудувала в Ізмаїльському порту два перевантажувальні зернові комплекси. Про це пише Elevatorist.com.

«Наша технологічна схема з цим чудово впоралась та забезпечила можливість приймання та відвантаження зернових з продуктивністю 3 – 7 тис. т», — зазначили в компанії.

Будівництво комплексів пройшло під інжиніринговим супроводженням компанії. Спеціалісти «Зернової Столиці» виготовили обладнання, виконали проєктування об’єктів, його монтаж, а також розвернули систему автоматизованого управління.

В компанії зазначили, що головною задачею під час будівництва стало дотримання термінів приймання зернових, а також відвантаження їх на судна. При цьому на баржі та кораблі відвантажувалися основні типи культур: ріпак, соя, ячмінь, пшениця та кукурудза.

Зазначимо, що Ізмаїльський морський торговельний порт — це великий державний торговельний порт міжнародного значення, розташований біля узбережжя річки Дунай. До акваторії порту належить частина Кілійського гирла протяжністю 9 км. Порт може приймати судна з довжиною до 150 м, шириною – 30 м, осадом – 6.5 – 7.0 м.

Головним чином, порт обслуговує навалочні вантажі: залізорудний концентрат, залізорудні котуни, вугілля, кокс, добрива, хімікати, зернові.

Як писав AgroPolit.com, в Румунії порт Констанца готовий прийняти 20 млн т зерна. Також зернову угоду можуть продовжити на умовах рф.

в