15 травня 2023, 12:47, Політика

Для експорту агропродукції: Українське Дунайське пароплавство ремонтує теплохід Вилково

В Українському Дунайському пароплавстві відновлення флоту «ріка – море» розпочали з ремонту одного з суховантажних суден. Про це написав генеральний директор компанії Дмитро Москаленко у Facebook.

«Починаємо програму розвитку та відновлення морських перевезень! Відновлюємо наш суховантажний флот типу ріка – море. Це найбільш затребуваний сьогодні вид суден на Дунаї, який активно задіяний в експорті української аграрної продукції», – зазначив Дмитро Москаленко.

За його словами, в даний час ремонт проходить на перших повернутих з фрахту суднах пароплавства. Серед іншого, спеціалісти розпочали доковий ремонт судна «Вилково». З 2017 року цей корабель перебував у чартері.

Генеральний директор Українського Дунайського пароплавства зазначив, що на судні планують оновити систему очищення баластних вод, щоб вона відповідала міжнародним вимогам та провести інші робіти.

Дмитро Москаленко зазначив, що модернізоване та відновлене судно повинно почати працювати цього літа. Зазначимо, що теплохід Вилково є універсальним суховантажним судном, призначеним для перевезення навалочних, генеральних вантажів різної номенклатури, а також контейнерів і зерна.

Як писав AgroPolit.com, у Українському Дунайському пароплавстві можуть відмовитись від пасажирського флоту. Також на Кілійському суднобудівному заводі почали будувати флот барж для Українського дунайського пароплавства.

в