12 травня 2023, 16:19, Фінанси

Влада України має найбільше підтримувати малих фермерів — Говард Баффет

Для України найкращим шляхом розвитку залишаються інвестиції в сільські території та підтримка дрібних фермерів. Про це розповів американський мільярдер та фермер Говард Баффет в інтерв'ю для Kurkul.com.

«Є різні погляди на те, як Україна виглядатиме в майбутньому з точки зору того, хто володіє землею. І я дуже твердо переконаний, що не завжди краще рухатись вперед. Найкращий шлях — підтримати навіть найменших фермерів, а консолідація землі відбудеться з часом. Це відбувається в Сполучених Штатах і всюди, куди не глянь», — сказав Говард Баффет.

Він додав, що культура сталого аграрного господарства включає підтримку ферм, незважаючи на їх розмір. Говард Баффет наголосив, що саме на такі господарства повинна бути націлена підтримка уряду.

Спікер зазначив, що при правильній політиці в Україні будуть з’являтися ферми різного розміру. Її спрямування на створення мегаферм, Говард Баффет вважає хибним шляхом.

Увага влади повинна бути зосереджена на тому, як утримувати людей у їхніх домівках в селах. Найкраще, що Україна може зробити — інвестувати у сільську місцевість. Якщо ви інвестуєте в сільську місцевість і намагаєтесь утримати фермерів на фермі, консолідації не буде», — пояснив фермер.

Як писав AgroPolit.com, у розмінуванні українських земель братимуть участь передові західні компанії. Також Україна отримала машини для розмінування сільгоспземель від Фонду Баффета.

в