12 травня 2023, 13:45, Харчова безпека

Туреччина позитивно оцінила зернові переговори у Стамбулі

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар повідомив про позитивний рух до продовження зернової угоди після зустрічі її представників у Стамбулі. Про це повідомляє видання Hürriyet.

«Є домовленість про продовження зернової угоди. Було досягнуто рамкової домовленості щодо безпечного повернення наших 6 комерційних суден з українських портів до нашої країни», – сказав Хулусі Акар.

Взагалі він позитивно оцінив зустріч. Хулусі Акар заявив, що завдяки зерновій угоді, підписаній за підтримки Туреччини, понад 30 млн т зерна було відправлено до країн, які потребують допомоги.

«Що це означає? Запобігти голоду означає зберегти стабільність», – підкреслив міністр національної оборони Туреччини.

Нагадуючи про зустріч у форматі чотирьох заступників міністрів оборони Туреччини, рф та України та представників ООН у Стамбулі, Акар сказав:

Як частина першої інформації, зустріч у Стамбулі була позитивною. Зараз досягається домовленість щодо продовження зернової угоди. У нас є комерційні судна в українських портах. Сторони заявили, що досягнуто рамкової домовленості щодо безпечного повернення шести суден до нашої країни. Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку».

Як писав AgroPolit.com, рф відмовляється продовжувати зернову угоду без вирішення питання добрив. Також в Туреччині завершилися переговори по зерновій угоді.

в