11 травня 2023, 18:02, Рейдерство

Названо судно на якому окупанти крадуть українське зерно через порт Маріуполя

Росіяни транспортують вкрадене українське зерно, яке знаходиться в Маріуполі, користуючись суховантажним теплоходом «Междуреченск», призначеним для перевезення контейнерів та генеральних вантажів. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Встановлено судно, яким з Маріупольського порту було вкрадено перші дві тисячі т українського зерна. Судно 1966 року «Междуреченск» порт приписки Ростов-на-Дону», – зазначив Петро Андрющенко.

За його словами, судно 29 квітня вийшло з Ростова. Повернулося воно 8 травня. Час маршруту з Ростова-на-Дону до Маріуполя і назад до Ростова зайняв десять календарних днів.

«Це – хороша новина, яка вказує що попри бла-бла-бла звіти про запуск порту, до справжньої роботи далеко. Значить – ніякого військово призначення», – додав Петро Андрющенко.

Російські змі 26 квітня написали, що «Междуреченск» у Ростові-на-Дону став на завантаження для того, щоб транспортувати будівельні матеріали в Маріуполь. Назад корабель мав привезти зерно. Окупанти планують у травні виконати щонайменше три рейси.

Вони хочуть доставити шість тис т будівельних матеріалів в Маріуполь, забравши назад аналогічний обсяг аграрної продукції.

Як писав AgroPolit.com, через російський саботаж зернової угоди 90 суден чекають інспектування. Також окупанти стали активніше вивозити крадене українське зерно через порт Бердянська.

в