11 травня 2023, 15:50, Торгівля

В Україні не буде дефіциту овочів – заступник міністра

Україна впоралася з дефіцитом овочів борщового набору і після збору врожаю мають врегулюватися ціни на ринку. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Представник Мінагро підкреслив, що в Україні очікується зменшення імпорту, який залишався досить великим, а також врегулювання цінової ситуації. Тарас Висоцький додав, що збільшуються у площі вирощування овочі борщового набору. Спікер наголосив, що мова йде не про баштанні культури, а саме про моркву, цибулю, капусту, картоплю та червоний буряк.

Перший заступник міністра повідомив, що у Херсонській та Миколаївській областях промислове вирощення овочів збільшується на 20 – 30%. Тарас Висоцький також розповів, що посівні площі буряка збільшилися приблизно на 20 – 25%.

«На деокупованій Херсонщині та частині Миколаївщини вже відбувається і плануються посіви цього року, в тому числі томатів, яких було в дефіциті частково минулого року. Плюс є зростання, близько 10 – 15% ми бачимо на Одещині. Очевидно, що найбільший дефіцит з точки зору овочів борщового набору Україна пройшла. І зі збором умовно з осені, з серпня, коли буде масово збиратися урожай, ситуація буде більш позитивна», — сказав Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, ще більше агропідприємств визнані критично важливими. Також в Мінагро пообіцяли в чотири рази збільшити поголів’я свиней.

в