10 травня 2023, 13:55, Тваринництво

Ще більше агропідприємств визнані критично важливими

У Кабінеті міністрів ухвалили постанову №455, яка додає до об'єктів критичної інфраструктури підприємства, які займаються експлуатацією елеваторів та виробництвом ветеринарних препаратів. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

«Виробництво ветеринарних препаратів, є важливою галуззю для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в країні, і ця галузь потребує підтримки держави», – зазначив перший заступник аграрного міністра Тарас Висоцький.

За його словами, подолання інфекційних захворювань тварин безпосередньо впливає на економіку держави. Тарас Висоцький нагадав, що профілактична вакцинація – це основний фактор недопущення більшості захворювань тварин.

Нестабільність епізоотичної ситуації може принести країні значні економічні збитки, пов'язані із зниженням ваги продуктивних тварин, їхньою загибеллю та обмеженням на торгівлю, на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Тарас Висоцький зазначив, що робота елеваторів потрібна для стабільного експорту продукції, а також важлива для національного стратегічного забезпечення продовольчим запасом. Основний список об'єктів критичної інфраструктури визначений постановою Кабміну від 09 жовтня 2020 року №1109.

Як писав AgroPolit.com, в Україні більше аграрних підприємств зможуть забронювати працівників. Також стали відомі збитки фермерів від війни.

в