9 травня 2023, 13:55, Держпідтримка

На садівництво в Україні видали ще 14 млн грн грантової підтримки

Завдяки урядовій грантовій допомозі чотири українських агропідприємства, які займаються виноградарством, ягідництвом та садівництвом отримали 14 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

В міністерстві підкреслили, що підтримку можуть отримати підприємці, які надають місце роботи 22 постійним та 758 сезонним працівникам. Урядова грантова програма спрямована на підтримку середнього та малого бізнесу.

Перевагою програми є можливість для кожного українця розвивати чи створити власний бізнес, відповідно до наступних напрямків «Свій сад», «Своя справа», «Новий рівень», «Своя теплиця».

За час дії програми держава встигла виплатити 224 млн грн для 71 підприємства. З початку 2023 року 52 аграрні підприємства отримали 156 млн грн грантової урядової допомоги на розвиток тепличного господарства, виноградарства, ягідництва та садівництва.

Крім того, Кабмін затвердив алгоритм надання грантів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок війни, а також членів їхніх сімей. Ветерани мають можливість отримати гранти у 250 тисяч – 1 мільйон гривень. Сума залежить від кількості працівників.

Як писав AgroPolit.com, постраждалі від війни молочники можуть отримати до 5 тис швейцарських франків. Також Україна отримує 36 млн грн на модернізацію зрошувальних систем.

в