8 травня 2023, 08:30, Торгівля

Денис Шмигаль та Урсула фон дер Ляйєн обговорили питання експорту української агропродукції

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн обговорили питання експорту та транзиту української аграрної продукції через країни ЄС, зокрема ситуацію в пункті пропуску з Польщею. Про це йдеться у його Telegram-каналі.

«На прийомі Його Величності Чарльза III у Букінгемському палаці зустрівся із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Подякував за макрофінансову підтримку та допомогу у відновленні», — написав Денис Шмигаль.

За його словами, під час розмови було порушено питання експорту та транзиту української аграрної продукції через країни ЄС. Зокрема, складна ситуація, що виникла в пункті пропуску з Польщею. Денис Шмигаль зауважив, що сторони мають знайти спільні рішення для подолання цього виклику та забезпечення продовольчої безпеки у світі, гарантом якої є Україна.

Прем'єр-міністр України наголосив, що українська сторона розраховує на подальшу тісну координацію з Єврокомісією. У свою чергу Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що обговорила з прем'єром України потреби у відновленні на тлі відповідної конференції, яка має відбутися у червні у Лондоні.

Нагадаємо, що українська аграрна продукція потрапляє до країн ЄС через «Шляхи солідарності» —коридори для сільськогосподарського експорту.

Як писав AgroPolit.com, Україна хоче заборонити ввезення продукції з Молдови. Також Молдова хоче заборонити ввезення аграрної продукції з України.

в