7 травня 2023, 09:06, Торгівля

Польща хоче, щоб ЄС ввів санкції на ввезення російської сільгосппродукції

Польща буде вимагати від Європейського Союзу введення санкцій на ввезення російської аграрної продукції в Європу. Про це повідомляє PAP, посилаючись на заяву постійного представника Польщі в ЄС Анджея Садося.

«Ми вважаємо, що санкції щодо російської сільськогосподарської продукції повинні бути введені негайно, зокрема, через проблеми з імпортом української продукції в ЄС. Зараз Європі не загрожує порушення ланцюжка поставок сільськогосподарської продукції. Навпаки, у нас є проблема з надлишками. Ми зараз вирішуємо проблему зі значним імпортом сільгосппродукції з України», — сказав Анджей Садось.

Він назвав неприпустимим дозвів на поставки російського продовольства до країн Європейського Союзу, навіть ящо цього вимагає продовольча безпека.

Нагадаємо, що Польща в середині квітня запровадила заборону на ввезення української аграрної продукції. До заборони на ввезення української аграрної продукції пізніше приєдналися інші країни, зокрема, Словаччина, Румунія, Угорщина. Польща на деякий час вводила заборону і на транзит зерна з України через свою територію. Відповідне рішення країни Євросоюзу прийняли у через протести місцевих фермерів, викликані перенасиченням внутрішнього ринку зерном з України.

Як писав AgroPolit.com, на польському кордоні призупинили оформлення вантажівок через протести перевізників. Також фейкові протести польських фермерів коштували Україні $143 млн.

в